Sałatka z wędzoną makrelą

Czasem mamy ochotę zjeść coś innego. Nie mam czasu na inspirację z internetu i często improwizuję:) Przygotowuję obiad, kolację, czy jakąś przekąskę z tego co mam pod ręką. Tym razem padło na wędzoną makrelę, która została nam z dnia poprzedniego i pomyślałam, że może zjemy ją „inaczej”. Tak powstała sałatka, szybka prosta i bardzo smaczna.

Składniki:

1/2 wędzonej makreli
3 ugotowane jajka
1 mały ogórek zielony
1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki zielonego groszku
4 rzodkiewki
natka pietruszki
2 łyżki majonezu
pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania:

Przygotowujemy makrelę tak by nie miała ości. Wrzucamy rozdrobnioną do miseczki. Kroimy w w kostkę ugotowane jajka i pozostałe warzywa, czyli ogórka i rzodkiewkę. Dodajemy groszek, kukurydzę i majonez. Wszystko dokładnie mieszamy. Jeśli chodzi o pietruszkę to zależy od Was co bardziej lubicie. Zamiast niej możecie dodać świeży pokrojony drobno koperek. Wystarczy doprawić odrobiną pieprzu i gotowe 🙂 Nie dodajemy soli ponieważ makrela sama w sobie jest dość słona.

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *