Wątróbka z indyka + puree z batatów

Jeśli nie macie pomysłu na obiad przedstawiam Wam wątróbkę z indyka.
Jak ją przyrządzić? Można to zrobić naprawdę szybko.


Składniki:

Wątróbka z indyka
1 duża cebula
sól i pieprz do smaku
3 duże bataty
1 łyżeczka masła
świeży koperek lub szczypiorek
olej do smażenia
Sposób przyrządzenia:
Wątróbkę na godzinkę przed moczę w małej ilości mleka. Kroję w mniejsze kawałki i obsmażam na rozgrzanej patelni. Kiedy wątróbka jest z każdej strony obsmażona przekładam ją do garnka. Dodaję troszkę wody, dodaję pokrojoną cebulę i doprawiam solą i pieprzem. Duszę na małym ogniu do czasu, aż wątróbka będzie idealnie miękka.
W tym samym czasie gotuję bataty. Możecie obrać je ze skórki przed ugotowaniem, a możecie zrobić to po ugotowaniu. Kiedy będą miękkie ugniatamy je z małą ilością soli i pieprzu, dodając przy tym łyżeczkę masła.
Z puree zawsze robię kuleczki i są pięknym dodatkiem do smacznej wątróbki 🙂
Dodatki:
Możecie zrobić sobie do tego jakąś surówkę 🙂 Puree zawsze posypuję świeżym koperkiem lub szczypiorkiem.
Życzę Wam smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *